Klub Egipskiego Podróżnika |
Autor |
Wiadomość |
chawa

Wiek: 37 Dołączyła: 09 Sie 2010 Posty: 660 Skąd: za daleko
|
Wysłany: 28 Maj 2011, 08:16 Klub Egipskiego Podróżnika
|
|
|
Wczoraj ustaliliśmy, że 23 czerwca jedziemy do Mru w Międzyrzeczu i do Jezusa w
Świebodzinie. Wycieczka będzie całodniowa. Wstępne wytyczne są takie, żeby jednak iść z przewodnikiem na trasę 2 godzinną. Melancholijna powiedziała, że zadzwoni do MRU, żeby dowiedzieć się, będzie czynne w Boże Ciało (jak nie, to Leniwy zna jakieś super tajne wejścia w lesie i wchodzimy na dziko )
Patrze na pociągi i niestety połączenia dupne. Trzeba by sprawdzić pks, albo ewentualnie załatwić ze dwa samochody i zrzucić się na benzynę.
Proszę o sugestie, propozycję i pomysły
I najważniejsze, kto chce jechać? |
_________________ Śpi już ryba, zasnął rak.
 |
|
|
|
 |
Zając poziomka

Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 12 Gru 2009 Posty: 253 Skąd: wlkp
|
Wysłany: 28 Maj 2011, 08:34
|
|
|
Ja
A może dobili by do nas podróżnicy nie tylko z Poznania. Jeśli ktos ma ochotę na miłe spędzenie czasu to zapraszamy.
Ja moge załatwic tylko benzynę |
|
|
|
 |
Adik

Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 2892 Skąd: Świdnik / Lublin
|
Wysłany: 28 Maj 2011, 10:00
|
|
|
Ja bym chętnie pojechał, ale nie mogę . Nie dam rady wziąć na razie urlopów, a dojazd z Lublina (i z powrotem) to masa czasu. A MRU bardzo chętnie bym zobaczył. |
_________________ Politics - a sophisticated art of offending other people using the most POLITE ways possible |
|
|
|
 |
Julek
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 524 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28 Maj 2011, 11:34
|
|
|
Pewnie ja, ale jescze potwierdze |
_________________ Ja - cóż... włóczęga, niespokojny duch,
ze mną można tylko pójść na wrzosowisko i obalić piwsko... |
|
|
|
 |
green_air

Wiek: 40 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 81 Skąd: Poznań,Górny Śląsk
|
Wysłany: 29 Maj 2011, 22:26
|
|
|
Cytat: | jedziemy do Mru w Międzyrzeczu i do Jezusa w
Świebodzinie | jak to, intrygująco zabrzmiało
Ja zgłaszam chęci i mogę poprzeszukiwac pksy, z autkiem niestety nic nie wymysle.
[ Dodano: 29 Maj 2011, 23:28 ]
Aaa, chciałam zwrócić uwagę na ciekawy tytuł wątku - od razu zerknełam coż zacz. |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 30 Maj 2011, 08:42
|
|
|
To na cześć naszego przywódcy Ramzesa! Naszego przodownika pracy, co wyrabia 300% wycieczkowej (i browarowej )normy! |
 |
|
|
|
 |
Ramzes_1 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Maj 2011, 08:45
|
|
|
Myślę, że do końca tygodnia możnaby ustalić co i jak, żeby ludzie byli przygotowani.
Proponuję małe spotkanie organizacyjne. Dajmy na to w środę o 18. Po spotkaniu możemy się wybrać na bezpłatną projekcję filmową która odbędzie się w Qulturce na Libelta.
Chawa. Moglibyśmy spotkać się u Ciebie?
[ Dodano: 30 Maj 2011, 09:46 ]
PS.
Dzięki Chawa |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 30 Maj 2011, 09:18
|
|
|
Pewnie tak Ewentualnie, możemy iść do Caffe Betty na Gwarnej, tam jest tanio i do Qulturki blisko.
[ Dodano: 31 Maj 2011, 10:16 ]
Dobra, to na wycieczkę wstępnie jadą:
chawa
mały facecik
zając poziomka
Julek
Ramzes
Skandynawska koleżanka
Leniwy
bro (może)
wc defect (może) |
 |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 31 Maj 2011, 09:18
|
|
|
green_air
A co z Borem, Lukim, Misią, Modrzewiną, innymi? Proszę się tu ładnie wpisać. NA RAZIE PO DOBROCI |
 |
|
|
|
 |
Ramzes_1 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Czerwiec 2011, 11:48
|
|
|
Na tą chwilę wypisuję się z biznesu. Matematyka (finanse) vs Ramzes: 1-0. Zobaczymy. Jeszcze trochę czasu zostało. |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 11:11
|
|
|
Ramzes, NIEEEEEEEEE! Ja też nie mam kasy... U mnie to standard, Parys wymyślił powiedzenie "Biedny jak Ewa", nawet piosenki już o tym śpiewa
Na stopa pojedziemy a do bunkrów wejdziemy na dziko
Będziemy jeść trawę i ślimaki i pić wodę z kałuży, Damy rade za free! |
 |
|
|
|
 |
green_air

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 12:22
|
|
|
No własnie, to bedzie dopiero cos! Trawa, slimaki, woda z kaluzy - chawa z Toba nigdy nie zginiemy!!! Ramzes jedz, bez dwóch zdań! |
|
|
|
 |
ska

Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 08 Wrz 2008 Posty: 1417 Skąd: z księżyca
|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 12:28
|
|
|
chawa napisał/a: | Będziemy jeść trawę i ślimaki i pić wodę z kałuży, Damy rade za free! |
jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś w rwt był taki pan, który chodził do lasu, zrywał trawe i robił sobie z tego koktajle, jadł też ziemie i spijał wodę z liści drzew, można spróbować odszukać ten odcinek i spisać przepis |
_________________ hacked by elo_breko |
|
|
|
 |
Pawel831
b

Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2007 Posty: 4855 Skąd: BP/Lublin/Wrocław
|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 13:17
|
|
|
chawa napisał/a: | Na stopa pojedziemy |
Powiem wam z doświadczenia, że jazda na stopa to fajna rzecz. Tylko, że ja jeżdżę stopem nie z oszczędności tylko dla przyjemności. |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 17:27
|
|
|
No, my byśmy wybitnie z biedy pojechali. Ja się boje stopa, od kiedy jechałam tirem z Josefem, Włochem wożącym zielone winogrona, i ten stary dziad złapał mnie za kolano Nigdy więcej! |
 |
|
|
|
 |
Pawel831
b

Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Wrz 2007 Posty: 4855 Skąd: BP/Lublin/Wrocław
|
Wysłany: 4 Czerwiec 2011, 17:43
|
|
|
chawa napisał/a: | a się boje stopa, od kiedy jechałam tirem z Josefem, Włochem wożącym zielone winogrona, i ten stary dziad złapał mnie za kolano Nigdy więcej! |
Jeśli jechałaś sama to było troszeczkę niebezpieczne. |
_________________ Bilans kwartalny. |
|
|
|
 |
ska

Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 08 Wrz 2008 Posty: 1417 Skąd: z księżyca
|
Wysłany: 5 Czerwiec 2011, 09:48
|
|
|
chawa napisał/a: | No, my byśmy wybitnie z biedy pojechali. Ja się boje stopa, od kiedy jechałam tirem z Josefem, Włochem wożącym zielone winogrona, i ten stary dziad złapał mnie za kolano Nigdy więcej! |
ja kiedyś wracałam stopem bodajże z lublina, było nas 4, więc podzieliłysmy się po 2, koleżanki złapały jakiegoś ruska, który w samochodzie [jakis van] miał kupe ziemi, kilka par butów i łopatę.. |
_________________ hacked by elo_breko |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2011, 13:57
|
|
|
Ech.. Ja podróż rozpoczęłam z koleżanką, jechaliśmy ze Szczecina do Gorzowa
Wlkp chyba.. Wpierw jechałyśmy we 2, ja na siedzeniu, ona na tej leżance z tyły, ale Josef wygonił ją do drugiego kolegi (co też przewoził winogrona), pod pretekstem zapłacenia mandatu za 3 osoby w kabinie (ja nie nie wiem do dziś, jak to jest..) I gdzieś, w środku jakiegoś zadupia, ona wysiadła, bo cóż było zrobić...?
Reasumując, ja bym mogła jechać stopem z drugą osoba, i bez żadnego przesiadania się w międzyczasie |
 |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 12 Czerwiec 2011, 20:49
|
|
|
Kto jedzie do MRU na 100? Wczoraj rozmawiałam z kolegą i zgodził się nas zawieźć samochodem, trzeba będzie mu oddać kasę za benzynę. On może zabrać cztery osoby. Na chwilę obecną pewne są cztery osoby: nasz wspaniały kierowca, Skandynawska, mój luby i ja. Julek rozważa, Ramzes pewnie chce jak będzie chciało jechać więcej osób, to przydałby się jeszcze jeden samochód. Ma ktoś możliwość załatwić takowy?
Jak lista osób się wyklaruje, to będę dzwonić do MRU i załatwiać dla nas przewodnika.
Koszt wycieczki: jakieś 20 zł na benę (w obie strony) plus 15 zł na wjazd do MRU --> 35 zł opcja minimum, na trawie i ślimakach
I żadnego autostopu |
 |
|
|
|
 |
green_air

|
Wysłany: 13 Czerwiec 2011, 22:45
|
|
|
I ja też jadę! Tylko skąd drugie autko zakosić....? |
|
|
|
 |
Julek
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 524 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2011, 09:29
|
|
|
Ja jestem totalnie niezdecydowany... Jeśli nie będzie drugiego samochodu, to na pewno nie jadę (nie chcę jechać tylko na kilka godzin ze Szczecina). Jeśli będzie, to się zastanowię. |
_________________ Ja - cóż... włóczęga, niespokojny duch,
ze mną można tylko pójść na wrzosowisko i obalić piwsko... |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2011, 10:08
|
|
|
Mi zając pisała, że może załatwi. W pierwszym autku mamy już pełny skład.
Rozumiem, że jak będzie drugie, to green_air i Julek jedziecie? W piątek po MRU będzie biba, a w sobotę idziemy zwiedzać meczet, to Julek możesz siedzieć w Poznaniu i trzy dni. Spanie u mnie masz |
 |
|
|
|
 |
Lukim
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2011, 11:09
|
|
|
W takim razie też się zapisuję |
_________________ Zdawało się, że ma rysy przysłonięte jakimś obłokiem marzycielstwa. |
|
|
|
 |
Ramzes_1 [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2011, 12:17
|
|
|
Na meczet i bibę na 100%
Co do MRU to jeszcze wciąż nie wiem. Choć coś mi się wydaje, że nim podejmę decyzję będziecie mieć już skład na dwa auta. |
|
|
|
 |
chawa

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2011, 16:15
|
|
|
No, z 10 osób by było na 2 samochody. A jak drugi samochód się nie znajdzie, to proponuje przełożyć MRU na inny termin. |
 |
|
|
|
 |
|