Open'er Festival 2012, Gdynia 4-7 lipca |
Autor |
Wiadomość |
pumpkin

Pomogła: 3 razy Wiek: 31 Dołączyła: 26 Wrz 2012 Posty: 1043 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 20:10
|
|
|
Jak tak czytam te Wasze recenzje (których ja skądinąd ani nie potrafię, ani nie mam zazwyczaj ochoty pisać ) to przypominają mi się słowa klasyka, że pisanie o muzyce jest jak tańczenie o architekturze, i to jest święta prawda. Jednak muzyka jest do słuchania i przeżywania, a późniejsze próby ubrania tego w słowa zawsze spłycają cały efekt. Taka moja refleksja .
Także do wszystkich, którzy nie uczestniczyli w feście – było jeszcze lepiej niż to tutaj jest napisane . |
|
|
|
 |
terefere
Andrzej
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 1175 Skąd: Januszów Wielki
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 20:34
|
|
|
E tam, to nie tyle recenzje, co krótkie relacje, które może zachęcą niezdecydowanych do pójścia na kolejny festiwal.
A w ogóle jest na youtube już od wczoraj cały koncert QOTSA. Oglądałaś?:> |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 20:48
|
|
|
No jak mają zachęcić to ewentualnie niech będą . A koncert na YT zaraz odpalam, nie wiedziałam, że jest!! Może wypatrzę ten swój kapelusz . |
|
|
|
 |
Emilie21
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 976 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 21:00
|
|
|
Ja o muzyce nic nie pisałam, opisałam po prostu swoje wrażenia z koncertów. Sorry, jeśli coś spłyciłam, faktycznie być może nie mam talentu pisarskiego, ale lepsze grafomaństwo niż zdawkowe "było spoko" moim zdaniem
Teraz może napiszę, co mi się nie podobało - po pierwsze mega rozczarowanie koncertem Tame Impala. Napaliłam się mocno po przesłuchaniu (a raczej skatowaniu ) Lonerism, a faktycznie na żywo brzmią słabiutko. No i jeszcze koncert trwał chyba jakieś 45 min, dobrze że tego dnia się wyjątkowo nie spóźniłam, bo bym nic nie zobaczyła. Rozumiem, że przeniesli ich z Tenta, może na dużej scenie czuli się niepewnie, ale mogli wyciągnąć chociaż godzinę, mają materiał z dwoch płyt w końcu
I koncertu Alt-J też nie mogę przeboleć, byłam tylko jakieś 30min, nic nie widziałam, bo za późno tam dotarłam, wiec usiadłam sobie daleko i tylko słuchałam. A Taro i Matilda pięknie wyszło |
|
|
|
 |
terefere
Andrzej
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 21:10
|
|
|
Emilie21 napisał/a: | No i jeszcze koncert trwał chyba jakieś 45 min, dobrze że tego dnia się wyjątkowo nie spóźniłam, bo bym nic nie zobaczyła. Rozumiem, że przeniesli ich z Tenta, może na dużej scenie czuli się niepewnie, ale mogli wyciągnąć chociaż godzinę, mają materiał z dwoch płyt w końcu |
Wygląda na to, że to wszystko przez gwiazdorów z Arctic Monkeys (zero fotek, zero streamu na openerowej stronie, tak jakby ich w ogóle nie było chociaż koncert był świetny), w końcu ustawianie ich sprzętu i soundcheck trwały prawie do 22, czyli przez ponad godzinę
Przeniesienie TI z namiotu nie wyszło im na dobre, szkoda. |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 21:33
|
|
|
Emilie21 napisał/a: | Sorry, jeśli coś spłyciłam, faktycznie być może nie mam talentu pisarskiego, ale lepsze grafomaństwo niż zdawkowe "było spoko" moim zdaniem |
Przecież nie o to chodziło .
Zresztą moimi komentarzami nie ma się co przejmować, dochodzę do wniosku, że jestem trochę dziwna, bo teraz siedzę w domu z piwem w ręku, laptopem na kolanach i oglądam koncert Queensów dygając cały czas i śpiewając prawie na całe gardło od nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstacy, and alcohol… co-co-co-co-co-cocain , poprzez inne i nie wiem czy to jest normalne . Ale jest ok, bo chociaż można iść do toitoia… przepraszam, toalety . I już raz złapałam się na tym, że chciałam klaskać . |
|
|
|
 |
Emilie21
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 22:04
|
|
|
To, że pijesz piwo jest mega dziwne, ja chyba nie tknę heinekena przez najbliższy rok. Wczoraj to piłam już tylko Radlery
A wgl czemu Wy macie jakiś cały koncert QOTSA, a gdzie jest Nick? To co jest na yt to jakieś kiepskiej jakości fragmenty Sama mam coś podobnego na telefonie, poniósł mnie melanż i zaczęłam nagrywać Stagger Lee, za co mi wstyd, bo zawsze mnie wkurza jak ktoś nagrywa na koncercie i zamiast sceny widzę telefon, ale musiałam uwiecznić wyczyny Nicka w tamtym momencie ;] |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 22:15
|
|
|
It's all smooth sailing, from here on out, yeah... |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 22:23
|
|
|
W ogóle widzę, że piszecie tu wszyscy, a myślałem, że na Rihannę też się wybieracie (serio ). |
|
|
|
 |
Emilie21
|
Wysłany: 7 Lipiec 2013, 22:31
|
|
|
Ja jeszcze nie ściągnelam opaski, może jeszcze pojadę Wgl szkoda, że nikogo z was nie spotkałam, a pisali do mnie chyba wszyscy, nawet osoby, których się nie spodziewałam na Openerze. Może za rok |
|
|
|
 |
Juka

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Sie 2009 Posty: 206 Skąd: doniczka
|
Wysłany: 8 Lipiec 2013, 00:12
|
|
|
Ja jestem zachwycona. Szczególnie wykonaniem I Appear Missing, od początku do końca. Te wizualizacje w połączeniu z dramaturgią utworu, a wszystko to przygaszone hipnotyzująca końcówką. Nie wiem, jak to wyglądało z waszej perspektywy, ale z mojej dało się odczuć niemalże wzruszenie (chłopak obok się popłakał:)). |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 8 Lipiec 2013, 10:19
|
|
|
Juka, prawie jak Joka . I racja, I Appear Missing wyszło bosko, tak samo zresztą jak The Vampyre of Time and Memory, które to śpiewałam mając prawie przez cały czas zamknięte oczy, niesamowity koncert.
A tak w ogóle to teraz na Woodstock bym sobie pojechała . |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 2 Październik 2013, 22:41
|
|
|
Milli Vanilli ! |
|
|
|
 |
cupidsrose
|
Wysłany: 25 Październik 2013, 10:25 Hi, everybody, I am a new friend.
|
|
|
Hi, everybody, I am a new friend. |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 14 Listopad 2013, 18:07 Re: Hi, everybody, I am a new friend.
|
|
|
cupidsrose napisał/a: | Hi, everybody, I am a new friend. |
Yo.
Cupidsrose, czy uważasz, że w tym roku na opka ponownie przyjedzie Pearl Jam? Czy może zagrają samodzielny koncert w Ergo Arenie ? A jak będzie z Nine Inch Nails? Pojawią się na openerze, czy też zdecydują się na Ergo? Prześledziłam Twoją działalność na forum, wydajesz się być inteligentną osobą, więc Twoje typy mają szansę się sprawdzić Pozdrawiam |
|
|
|
 |
terefere
Andrzej
|
Wysłany: 15 Listopad 2013, 18:34
|
|
|
Pozwolisz że się wtrącę, ale chciałem napisać, że powoli trzeba zacząć zbiórkę do skarbonki, bo karnety podrożały o 80 zł i do 15. stycznia warto by się załapać na tą "tańszą" pulę. Bo potem stówa w górę.
A pierwsze ogłoszenie w przyszłym lub za-przyszłym tygodniu. |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 15 Listopad 2013, 19:33
|
|
|
W skarbonce to tylko Jarek oszczędza |
|
|
|
 |
andie

Pomogła: 1 raz Wiek: 32 Dołączyła: 27 Maj 2013 Posty: 214 Skąd: vanitas.
|
Wysłany: 17 Listopad 2013, 19:53
|
|
|
albo można przejść na drastyczną dietę (patrz: ja )
nowy wątek by można, nieśmiałki moje. |
|
|
|
 |
pumpkin

|
Wysłany: 7 Grudzień 2013, 17:29
|
|
|
andie napisał/a: | nowy wątek by można, nieśmiałki moje. |
No no, stary został zaspamowany informacjami o ogłoszeniu The Black Keys |
|
|
|
 |
terefere
Andrzej
|
Wysłany: 17 Grudzień 2015, 15:39
|
|
|
Ale dobre ogłoszenia w tej edycji, prawie wszystko mi się podoba, a to dopiero początek. Szok W tym roku Open'er jest "powered by Orange", więc chyba jeszcze będzie kilka mocnych strzałów... |
|
|
|
 |
|