Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Batkocz
20 Wrzesień 2009, 15:51
Informatyka - ogólny offtop o kompach etc.
Autor Wiadomość
Ein 

Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 413
Skąd: fschut
Wysłany: 13 Wrzesień 2012, 21:27   

Usunąłem z rejestru jakiś proces NMindexstoreserv.exe to on byl winien czestemu muleniu komputera i zmienilem tasme sata dysku ale ten blad dysku ultra dma crc error count. dalej wystepuje. Podobno winna temu jest elektronika dysku.
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 13 Wrzesień 2012, 21:59   

To może być wina kabla lub kontrolera płyty głównej. Podaj markę i model obu dysków twardych oraz płyty głównej. Przy okazji zrób update biosu jeśli to możliwe.

Kod:
Atrybut 199 ( C7 )
UltraDMA CRC Error Count
Łączna ilość błędów CRC w trybie UltraDMA. Wartość RAW atrybutu wskazuje ilość błędów wykrytych przez CRC podczas przesyłania danych w trybie UltraDMA. Najczęstszym powodem błędów są problemy z taśmą-kablem komunikacji danych. Parametr ten nie zmniejsza się po usunięciu usterki kabla.
Krytyczny: Nie (Im niższa wartość tym lepiej)
 
 
 
korneliusz 

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 2105
Skąd: z nienacka
Wysłany: 13 Wrzesień 2012, 23:03   

Ein napisał/a:
ultra dma crc error count


Ostatni wyraz mówi nam, że to nie jest komunikat błędu, tylko licznik występowania danego błędu. Dalej powinna być podana jakaś wartość. Czy ta wartość się zwiększa? Jak nie, to znaczy, że błąd wystąpił w przeszłości i nic z tym zrobić się już nie da.
 
 
 
alkohol to zło
[Usunięty]

Wysłany: 25 Wrzesień 2012, 17:03   

od 3:13 robi się śmiesznie
http://www.youtube.com/wa...tailpage#t=193s
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 9 Październik 2012, 08:00   

Serwisy w ogóle serwisują płyty główne? Do jakiego serwisu bym nie uderzył to twierdzą że się nie zajmują tym, a ostatni nie jest nawet łaskawy odpisać na maila a w autoresponderze ma literówkę.
 
 
 
Kriss 
Wytrwały


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 1818
Skąd: kolwiek PL<->?
Wysłany: 14 Październik 2012, 22:08   

Zawsze jak włączam kompa widzę komunikat (na czarnym tle) "no hard disk drive is detected!!"
zaraz potem zaczyna ładować się windows. o co chodzi? bootowanie ustawione z dysku twardego
 
 
ShySe 

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 3450
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Październik 2012, 23:33   

Kriss napisał/a:
Zawsze jak włączam kompa widzę komunikat (na czarnym tle) "no hard disk drive is detected!!"

Może masz SSD? Wtedy w sumie miałby rację.

ShySe
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 15 Październik 2012, 08:20   

U mnie na służbowym kompie było tak samo, ale system się i tak ładował więc nikt nie zwracał na to uwagi. I nie było SSD.
 
 
 
alkohol to zło 


Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 1083
Skąd: Wrocław
Wysłany: 1 Październik 2014, 22:50   

Jeżeli muszę mieć tablicę N-elementową, liczba N jest daną wejściową, a wiem, że wartość N nigdy nie będzie większa od wartości jakiejś znanej stałej K, to jeśli zadeklaruję tablice nie N-elementową, tylko K-elementową dla każdego przypadku, to złożoność pamięciowa będzie O(1) zamiast O(n)?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13