Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
ile mhz ma twój procesor?
Autor Wiadomość
brotherquay 

Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 2012
Skąd: rzeznia #5
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 01:06   ile mhz ma twój procesor?

piszemy czyj procesor ma więcej mhz.

otoż ja w laptopie mam 1.4 ghz a w stacjonarnym mam 2.13 ghz


a wy
 
 
Kamil____
[Usunięty]

Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 02:15   

core 2 duo 2,13 ghz
 
 
Darek89
[Usunięty]

Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 10:10   

Core 2 Duo E8400 - 4,56 GHz

rekordowo na powietrznym. (wiadomo towerek + delta/sunon)
Jak potrzeba to trzymam go tak około 4GHz.
3,68GHz na co dzień tak aby się nie grzał, raczej wydajność np w grach to już karta blokuje, nie odczuwa się specjalnie większej wydajności proca. Akurat takie taktowanie bo bodajże to jest optymalne ustawienie kompa bez podnoszenia napięć, potem chyba w ram muszę kopnąć więcej aby zachować mnożnik pamięci.

Starsze:
Celeron 2,4GHz podkręcony do użytku na 3,31GHz. Rekord to było coś koło 4GHz (nie grzał się ale wydajność też do dupy mimo taktowania)
Celeron 633MHz na 950MHz
Ostatnio zmieniony przez Darek89 20 Wrzesień 2009, 16:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Magnet 


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 848
Skąd: Polska
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 14:15   

A nie, bo właśnie to ja mam naj. p..rocesor:
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
_________________
Pora iść dalej...
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 15:05   

IMO nie powinno się porównywać procesorów na podstawie ilości mhz, to jakby porównywać przyśpieszenie samochodu na podstawie ilości koni mechanicznych ;p.

Aktualny PC: Intel Celeron 2.66Ghz do max. 3.2Ghz
Poprzedni PC: AMD Sempron 2200+ 1.49Ghz, wydajność na poziomie 50mhz ;p.
Laptop: Intel Celeron 1.8Ghz
Xbox :D : Intel Pentium III (zmodyfikowana wersja) 733Mhz
Xbox 360:D: nie pamiętajem 3 rdzenie po 3.2Ghz każdy.
Dreamcast: SH4 200Mhz
PSone: CISC 33.87Mhz
Pierwszy PC: Intel Petnium 90Mhz
Amiga 500: nie pamiętam, ale był dosyć wydajny.

Nie było mowy gdzie ma być ten procesor ;p.
Najbardziej przerąbany był ten Sempron, start systemu: ok. 3-4minuty ;p.
 
 
 
Darek89
[Usunięty]

Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 16:02   

Marti napisał/a:
IMO nie powinno się porównywać procesorów na podstawie ilości mhz, to jakby porównywać przyśpieszenie samochodu na podstawie ilości koni mechanicznych ;p.


Tu masz rację szczególnie jeśli chodzi o celerona -.-"
Ale jeśli mówimy o topowych czyli C2D i I7 to ma to sens ;)
 
 
plecak 
wagabunda


Wiek: 35
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 885
Skąd: lublin
Wysłany: 20 Październik 2009, 17:41   

866, mobilny p3 i styka
_________________
http://www.radio3net.ro/dbalbums/albume1001/page:1
 
 
sebczka 


Wiek: 36
Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 104
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27 Październik 2009, 19:13   

stacjonarny 2,4 ghz a lapek 2 x 2,16
_________________
Niema Game Over Jest Tylko Next Level :)
 
 
KluskiZMlekiem 

Wiek: 28
Dołączyła: 20 Paź 2009
Posty: 52
Skąd: pieklo
Wysłany: 27 Październik 2009, 21:33   

mój ma chyba 0,1 mhz czy czegoś tam 8-)
ledwo dycha staruszek, ostatnio zaczą skrzeczeć... jest chyba na wykończeniu. :cry:
To przeze mnie, bo ja go tak męcze 15/7
 
 
kotlet_schabowy 


Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 114
Skąd: Gorzów/Lubuskie
Wysłany: 27 Październik 2009, 22:45   

Ciekawy temat.
Ogólnie przeciętnie, procesor athlona 64 x2 dual core 5200, 2.75 gHz. Średnio i na potrzeby takie jakie teraz potrzebuje wystarcza w zupełności. Bez szaleństw :)

Marti napisał/a:

Najbardziej przerąbany był ten Sempron, start systemu: ok. 3-4minuty ;p.


Miałem poprzednio, tak samo 2200 i nie narzekałem. No chyba, że się miało 95 % dysku zajętego ;P

Pozdrawiam ;)
_________________
ZAPRASZAM -> KLIK

"Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere..."
 
 
 
Iron 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 1437
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28 Październik 2009, 10:41   

Mój staruszek athlon ma 1,6 GHz (stacjonarny) natomiast laptop Intel Core 2 CPU 1,66GHz.Mnie to wystarcza bo nie gram w ogóle w gierki,kiedyś grałem namiętnie :mrgreen: ale już wyrosłem z tego.
_________________
Nie usuwam postów.
 
 
Darek89
[Usunięty]

Wysłany: 28 Październik 2009, 11:47   

Iron napisał/a:
Mój staruszek athlon ma 1,6 GHz (stacjonarny) natomiast laptop Intel Core 2 CPU 1,66GHz.Mnie to wystarcza bo nie gram w ogóle w gierki,kiedyś grałem namiętnie :mrgreen: ale już wyrosłem z tego.


Hehe, ja tez wyrosłem. Pamiętam jak się wkurzałem że mi komp nie wyrabia to w momencie jak kupiłem mojego potwora to jakoś miesiąc, 2 po zakupie mi się znudziło granie.
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 18 Czerwiec 2013, 23:10   

2x 2Ghz. Po przesiadce z starego Celerona 2.6Ghz jest gruby skok w wydajności.
 
 
 
Vroo 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 1637
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 09:45   

A mój ma dłuższego. A nie, to nie ten temat.

Od roku na 2500k - domyślnie 3,3Ghz, na starutkim wentylatorze Pentagramu chodzi na 4,5 Ghz.

Tylko, że muszę monitorować temperaturę (CoreTemp) i przy mocniejszym obciążeniu (np. eksport z Lightrooma) podkręcać głośniej wentylację, bo maksymalna temperatura osiąga 80-90 st. :)
_________________
Na emeryturze. Wyłączone PW.
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 19:30   

U mnie na domyślnym konfigu się grzeje (50C) na max obrotach (3k/min), nawet nie próbuję kombinować.
 
 
 
brakLoginu 

Dołączył: 22 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Szczecin
Wysłany: 22 Sierpień 2019, 10:46   

Na roboczym Ryzen 7 wyciągam 4.6 GHz na 8 rdzeniach.
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 23 Sierpień 2019, 09:09   

Bez zmian: Xeon E5440 na domyślnym 4x 2.8Ghz i Intel Core2Duo T9600 na 2x 2.8Ghz. Ten drugi nie domaga na YT 1080p/60. Działają to nie zmieniam.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 13