Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Księga wniosków i zażaleń do administratora;-)
Autor Wiadomość
Magnet 

Wysłany: 1 Czerwiec 2010, 01:10   

Nie dajesz za wygraną :P

Robanix 

Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 18:02   

Żeby Magnet się nie nudził :P taki mały drobiazg. Jak odpisuję na jakiegoś posta i chcę użyć tych dodatkowych emotek, to otwiera mi się oczywiście dodatkowe okienko i mogę używać dodatkowych emotek. Ale przy kolejnym poście emotki z tego otwartego okienka już nie działają i muszę je ponownie otwierać. Na innych forach zazwyczaj wystarczy raz otworzyć sobie okienko z dodatkowymi emotkami i używać ich do wszystkich postów - może i u nas tak się da :D . A swoją drogą, to dlaczego na naszym forum jest tak mało emotek 8-) ?
Jan Brzechwa

Magnet 

Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 23:45   

Właśnie sprawdziłem i u mnie to działa. Zarówno jak dodaję posty w tym samym wątku jak i innych wątkach.
A spróbuj na innym kompie/przeglądarce.

Co do ilości emotek to nie ma jakiejś zasadniczej odpowiedzi na to pytanie. Jest tyle ile jest, bo tyle jest standardowo po zainstalowaniu skryptu forum :P
Dodałem tylko jakieś pojedyncze (ze 2 czy coś koło tego), bo mi ich osobiście brakowało ;)

Robanix 

Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 19:31   

Magnet napisał/a:
Dodałem tylko jakieś pojedyncze (ze 2 czy coś koło tego), bo mi ich osobiście brakowało ;)

A czy jak mnie osobiście będzie brakowało ze 2 emotek, to też je dodasz :P ?

Magnet napisał/a:
Właśnie sprawdziłem i u mnie to działa. Zarówno jak dodaję posty w tym samym wątku jak i innych wątkach.
A spróbuj na innym kompie/przeglądarce.

Na różnych kompach sprawdzałem i mnie to nie działa. Sprawdzę jeszcze na różnych przeglądarkach (na razie sprawdzałem tylko na IE).

Właśnie sprawdzam Chrome pod tym względem 8-) . Niestety, jest to samo :| .
Jan Brzechwa

Niare 

Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 20:52   

U mnie - Firefox - też nie działa. Wstawiają się w karcie, w której otworzyłam okienko z emotkami. A jak ją zamknę, to nigdzie się nie wstawiają. ;)

Marti 

Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 21:33   

1) U mnie się wstawiają o ile nie mam dwóch kart (tabs) w przeglądarce. Jeśli tak jest to wstawiają się tylko w tej pierwszej.
2) Jeśli pierwszą zamkną to się wstawiają spokojnie w każdej karcie. Zatem problem jest w połowie:P.
Ale ja i tak ręcznie wstawiam te emoty, więc mi to wisi.

PS: Mało tych emotek
PS2: kiedys na spotkaniu padł motyw by zrobić sesję i mieć swoje własne emoty w postaci zdjęć naszych twarzy:P
PS3: testowane na Firefox 3.5.9 na wiadomym systemie.

Magnet 

Wysłany: 25 Czerwiec 2010, 02:48   

Wcześniej sprawdzałem z 1 zakładką.

Przy zabawie z 2 zakładkami zauważyłem, że to otwarte okienko działa dla ostatnio otwartego okna do redagowania posta ew. po wysłaniu posta "przełącza się" na okno Szybka odpowiedź.
Widać tak twórca skryptu zorganizował tą komunikację. Ciężko mi sobie zresztą wyobrazić, jak miałby np. wyczajać, że w trakcie pisania jednego posta jeszcze przed jego wysłaniem ktoś przełącza się na inną zakładkę gdzie już miał otwartą edycję innego posta i że teraz jak ktoś kliknie jakąś emotkę w tym osobnym okienku, to że od teraz ma się wstawić w tej innej aktualnie otwartej zakładce. Hmm, no chyba że w JavaScript dałoby się to wyczaić jakoś i dorobić komunikację z tym okienkiem...

Rozwiązałem ten problem w ten sposób, że teraz wszystkie ikony pojawiają się po lewej stronie w trakcie tworzenia posta :] więc otwieranie dodatkowego okienka ze wszystkimi emotkami jest zbędne :]

Aniu, co do kolejności zdjęć to już raczej tak zostanie. To nie jest jakiś drobiazg, że wystarczy coś gdzieś poklikać w panelu admina i można to poprzestawiać. Trzeba by odkopać stary backup ze starego forum, wyczaić tam na podstawie kilku tabel kolejność tych zdjęć i ich powiązanie z opisami, autorem itd. a potem przerobić wpisy w kilku tabelach w aktualnej bazie danych. Jak przenosiłem opisy i komentarze to napisałem do tego specjalny program. Teraz też bym musiał. Wg mnie gra jest niewarta świeczki, bo uzysk z tego wysiłku będzie czysto kosmetyczny. Mam nadzieję, że mi kiedyś wybaczysz ;)

Robanix 

Wysłany: 25 Czerwiec 2010, 17:06   

Bardzo dobrze z tymi emotkami zrobiłeś :D . Ale naprawdę jeszcze kilka by się przydało ;) . Oczywiście bez dodatkowego okienka miejsce jest ograniczone, więc może by rozpisać jakiś konkurs na 4 dodatkowe emotki (tyle brakuje do pełnej linii) :P ?
Jan Brzechwa

Niare 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 16:47   

Czy można by w galerii wyłączyć opcję "Send this file as an e-card" , czy to przesadna fanaberia? ;)

Vroo 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 19:37   

Lol, znaczy mogę sobie wziąć czyjeś zdjęcie i wysłać je jako kartkę z życzeniami? :D

Niare 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 19:46   

Tak, każdy może sobie wziąć Twoje zdjęcie i wysłać je jako kartkę z pogróżkami. :P

Vroo 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 20:01   

Nie przesadzaj, nie wyglądam tak strasznie. :-)

Magnet 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 21:52   

Niare napisał/a:
Czy można by w galerii wyłączyć opcję "Send this file as an e-card" Obrazek, czy to przesadna fanaberia? ;)

Zrobione.

Batkocz 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 22:17   

Cytat:
Zrobione.
Ech, no i nie zdążyłem postraszyć kogoś poszczuciem go Vrooblem. :cry:
Powyższy post wyraża jedynie słuszną opinię piszącego w dniu dzisiejszym. Nie może on świadczyć przeciwko niemu w przyszłości. Ponadto piszący zastrzega sobie prawo zmiany poglądów w każdym momencie, bez podawania jakiejkolwiek przyczyny.

ShySe 

Wysłany: 18 Lipiec 2010, 16:49   

Znów wyświetlają mi się podwojone liczby nieprzeczytanych postów w wątkach.

ShySe

Kontakt ze mną: rzoockxz (at) gmail.com.
Proszę nie wysyłać mi forumowych prywatnych wiadomości!

Magnet 

Wysłany: 17 Sierpień 2010, 23:47   

A teraz? :P

Jakoś umknęło mi to zgłoszenie. A o co chodziło z tą liczbą? Bo już nie pamiętam.

ShySe 

Wysłany: 18 Sierpień 2010, 00:20   

A teraz już dobrze.

Chodzi o liczbę nieprzeczytanych postów w danym wątku widniejącą w okienku, które pokazuje się po najechaniu kursorem na link do tematu.

ShySe

brotherquay 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 23 Sierpień 2010, 07:38   

i znow stara bajka.

Cytat:
Witaj brotherquay,

Twój Post napisany przez Ciebie na: "Forum.nieśmiałość.net", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.

Powód: To co zwykle. Powinno być 3. ostrzeżenie, ale się ulitowałem.

Link do tematu: http://forum.niesmialosc.net/viewtopic.php?t=4092

Twój post:

Temat: "niesmialy 37-letni mezczyzna"

A propos klasycznych nieudacznikow - owszem statystycznie czesto bywaja niesmiali.
A propos klasycznych niesmialych - nie podejrzewam, aby statystycznie byli bystrzejsi od smialej reszty . Natomiast traca ponadprzecietnie duzo tzw. okazji w zyciu (to nie jest inteligentne ewolucyjnie rozwiazanie, chociaz rozumiem tzw. okolicznosci tej utraty).

Tak wiec pisanie, ze niesmiali sa szlachetni i glebocy - jest psychologicznie necace, ale chyba nie calkiem prawdziwe. ta teza wywraca jeden z filarow paradygmatu ja-oni funkcjonujacego na tym biednym forum, i jest zajebiscie prawdziwa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Email wysłany do Ciebie z "Forum.nieśmiałość.net" http://forum.niesmialosc.net
1. nie wiem co to znaczy 'to co zwykle' i jak sie odnosi do pogrubionej czesci posta, ktora jest mojego autorstwa. nie chce mi sie kminic czy chodzi o wyraz 'zajebiscie', ktory nagle stal sie strasznym przeklenstwem, czy o merytoryczna zawartosc wiadomosci. owa zasadniczo pokrywa sie z postem cytowanym przeze mnie, ktory nie zostal usuniety.
2. no fajowo, ze modek sie ulitowal, ale milo by bylo przynajmniej wiedziec kim jest. moznaby w ramach podzieki podeslac bombonierke, albo bukiecik roz...*
3. rozluznic poslady

*administracja dziala jak ninja. mysle, ze czyjes przewrazliwienie wespol z anonimowoscia konta moderatora oraz osobistymi preferencjami zachecaja do podejmowania czynnosci wymierzonych w niesfornych uzyszkodnikow. przydalo by sie troche glasnosti i wnosze o odfajkowanie odpowiedniej opcji w panelu admina, coby na przyszlosc bylo wiadomo kto usuwa posta. przypominam, ze jeszcze w podstawowce zalecane bylo wykazywac minimum odwagi cywilnej.

pozdroweczka i oczekuje na pomyslne rozpatrzenie.

ShySe 

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 12:02   

Ja usunąłem. Wybieram bombonierkę. Powodem było rzecz jasna niewybredne słownictwo. Cieszę się, że przynajmniej przyszło ci to do głowy. Wyżalenia nie będą rozpatrywane. Przeklinanie na forum jest zabronione nie od dziś i nie pierwszy raz zostałeś za to nagrodzony. Nie chciałbym cię pozbawiać możliwości pisania na forum, bo wiem, że udzielasz się również w realu i taka forma łączności może być wam potrzebna (a może nie, nie wiem). Jednak kolejny tego typu wybryk będzie musiał mieć takie konsekwencje.

ShySe

SdV 

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 18:15   

A czy nikt nie pomyślał na przykład o wygwiazdkowaniu niecenzuralnych słów + dodaniu komentarza, zamiast usuwać cały post? Na wielu forach to doskonale funcjonuje. Gdyby post był zupełnie nie na temat, to rozumiem, ale ten akurat nie był nie na temat.

Marti 

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 18:25   

SdV napisał/a:
A czy nikt nie pomyślał na przykład o wygwiazdkowaniu niecenzuralnych słów + dodaniu komentarza, zamiast usuwać cały post? Na wielu forach to doskonale funcjonuje. Gdyby post był zupełnie nie na temat, to rozumiem, ale ten akurat nie był nie na temat.

Ja przy pierwszym razie "gwiazdkuję" i daje swój koment w poście. Jeśli delikwent kontynuuje swoją pracę to idzie warn. W przypadku obrażania innych userów idzie warn bez ostrzeżenia :P .

Magnet 

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 20:34   

SdV napisał/a:

No ale czemu ma to robić moderator?
Każdy kto pisze posta z jakimś bluzgiem doskonale wie, że pisze posta z bluzgiem.

Inna sprawa, że są bluzgi różnego kalibru i różni moderatorzy mają różny "próg bólu". Może to też zależeć od kontekstu (jaki dział forum; kto, do kogo i o czym pisze, np. w Hyde Park jest mniejsza cenzura)

Można sobie zagwarantować na 100%, że nigdy nie dostanie się warna za bluzgi ani że nigdy nie zostanie usunięty/wyedytowany własny post z powodu bluzgów - wystarczy ich nie używać.
Jeżeli o mnie idzie to zakładam, że jak ktoś wyśle takiego posta z jakimś przekleństwem, to jest świadomy i liczy się z ew. ryzykiem regulaminowych konsekwencji. Czasem taki post przejdzie a czasem nie.

Wy jako użytkownicy i tak macie lepiej, bo jesteście użytkownikami (2x bez zastanawiania się możecie pojechać po bandzie i dostaniecie ot 2 warny).
Ja sam bym sobie czasem zaklął, ale mi nie wypada jako administratorowi. Mnie już nikt nie zmoderuje, więc muszę się sam pilnować. Nie zdajecie sobie sprawy jakie to ciężkie :P

Magnet 

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 22:04   

brotherquay napisał/a:
administracja dziala jak ninja. mysle, ze czyjes przewrazliwienie wespol z anonimowoscia konta moderatora oraz osobistymi preferencjami zachecaja do podejmowania czynnosci wymierzonych w niesfornych uzyszkodnikow.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem i nie zauważyłem, że w wysyłanych mailach o usunięciu/wyedytowaniu czegoś komuś nie ma nicka admina/moderatora. Ten skrypt forum tak już widać ma. Nie ma w tym żadnego spisku ninja ani celowego działania.

Sprawdziłem na szybko i nie widzę żeby dało się to włączyć za pomocą gotowej opcji. Jak już, to trzeba by jakiś patch znaleźć i zaaplikować.

W sumie jak się nad tym zastanowić, to anonimowe maile z powiadomieniami mają ten plus, że ułatwiają nowemu moderatorowi wykonywanie swoich czynności ;p Nie jest takie proste być nowym moderatorem. Jesteś zwykłym użytkownikiem, piszesz co chcesz a tu nagle masz pilnować porządku. Ktoś inny, z kim fanie ci się pisze nagle robi jakieś głupstwo w jakimś poście i trzeba coś z tym zrobić - wyedytować dobremu forumowemu znajomemu/znajomej to co stworzył/a.

Ot tak sobie filozofuję ;p Mi tam nie przeszkadza, że mój nick by się znalazł w takim mailu.

Cytat:
przypominam, ze jeszcze w podstawowce zalecane bylo wykazywac minimum odwagi cywilnej.

Chciałeś się dowiedzieć i się dowiedziałeś, że to ShySe. Zadowolony? :)

brotherquay 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 24 Sierpień 2010, 00:41   

Magnet napisał/a:
Chciałeś się dowiedzieć i się dowiedziałeś, że to ShySe. Zadowolony? :)
jestem kontent i malo zaskoczony. ale bardziej mi jednak zalezy an tym, abyscie poluzowali rezym, bo straszne, za przeproszeniem, cnotki zgrywacie. ja rozumiem, ze jak ktos klnie jak szewc i nie wiadomo o co chodzi w poscie to jest przeginka, ale ganienie za slowa pokroju 'zajebiscie' jest nieco przesadzone.

alkohol to zło 

Wysłany: 25 Sierpień 2010, 20:17   

wnioskujesz czy sie żalisz?

Odpowiedz do tematu