Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Magnet
20 Wrzesień 2009, 14:47
problemy z kompem
Autor Wiadomość
Ewa_Poznan 

Dołączyła: 23 Sty 2012
Posty: 64
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2012, 15:57   

Eeeeeej, może i wszystko, oprócz mojego problemu :evil2:
_________________
<muza> http://www.youtube.com/watch?v=xz88YoWUdeU
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Marzec 2012, 19:21   

alkohol to zło napisał/a:
ahaaa, to wszystko wyjaśnia

Taki sam system jak każdy inny.
 
 
 
Ewa_Poznan 

Dołączyła: 23 Sty 2012
Posty: 64
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2012, 21:02   

no dobra, to w takim razie czy ktoś wie, jak mogę rozwiązać ten problem?
ściągać tego consent.exe, czy wejść w jakieś inne foldery, czy co? :cry:
_________________
<muza> http://www.youtube.com/watch?v=xz88YoWUdeU
 
 
alkohol to zło
[Usunięty]

Wysłany: 6 Marzec 2012, 21:08   

Tak zdalnie pomagać to jest męczące... poza tym nigdy nie miałem Kasperskiego. Ja bym formata robił i instalował Windows 7.
 
 
Ewa_Poznan 

Dołączyła: 23 Sty 2012
Posty: 64
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2012, 21:22   

eee taam
_________________
<muza> http://www.youtube.com/watch?v=xz88YoWUdeU
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Marzec 2012, 21:38   

alkohol to zło napisał/a:
Tak zdalnie pomagać to jest męczące... poza tym nigdy nie miałem Kasperskiego. Ja bym formata robił i instalował Windows 7.

Daj koleżance na zakup tego systemu, to może go zainstaluje.

Nie możesz zainstalować innego antywirusa i porobić gruntowne skany?
MKS.com.pl/skaner (działa tylko na IE) i Avastem.
 
 
 
Ewa_Poznan 

Dołączyła: 23 Sty 2012
Posty: 64
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2012, 21:52   

tyle, że ja już zapłaciłam za ten cholerny klucz aktywacyjny

i wydaje mi się, że przyczyna leży chyba w tym "interfejsie zezwalania dla aplikacji administracyjnych", to chyba ten cały consent.exe

nie wiem, czy mam teraz ten exe ściągać i instalować, żeby sobie znowu jakiegoś paskudztwa nie wkręcić

bo jeśli to ten interfejs, to każdy inny antywirus też zostanie zablokowany, co nie?

[ Dodano: 6 Marzec 2012, 21:59 ]
ta informacja, że interfejs przestał działać pojawia się też w momencie, gdy chcę sprawdzić dysk twardy - i nie mogę tego zrobić! :(
_________________
<muza> http://www.youtube.com/watch?v=xz88YoWUdeU
 
 
ShySe 

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 3450
Skąd: Warszawa
Wysłany: 6 Marzec 2012, 22:08   

Ewa_Poznan napisał/a:
tyle, że ja już zapłaciłam za ten cholerny klucz aktywacyjny

Skoro zapłaciłaś, to pisz do producenta — chyba oferują klientom pomoc techniczną ze swoim oprogramowaniem?

ShySe
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Marzec 2012, 22:10   

ShySe napisał/a:
Skoro zapłaciłaś, to pisz do procudenta — chyba oferują klientom pomoc techniczną ze swoim oprogramowaniem?

Oby tylko nie próbowali wszystkiego zwalać na system operacyjny, ale skoro się zapłaciło za klucz to jest to pierwszy krok, który powinien zostać wykonany.
 
 
 
Ewa_Poznan 

Dołączyła: 23 Sty 2012
Posty: 64
Skąd: Poznań
Wysłany: 6 Marzec 2012, 22:15   

ok, w takim razie napiszę
i mam nadzieję, że nie zasłonią się systemem operacyjnym

DZIĘKI!
_________________
<muza> http://www.youtube.com/watch?v=xz88YoWUdeU
 
 
alkohol to zło 


Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 1083
Skąd: Wrocław
Wysłany: 1 Sierpień 2013, 07:24   

Podobno co 30 dni powinno się czyścić ekran komputera od środka. Producenci kompów o tym nie mówią, bo oni zarabiają na sprzedaży nowych kompów.
Żeby wyczyścić od środka, kliknijcie to: http://www.formation-mass...cleanscreen.swf
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 2 Sierpień 2013, 20:42   

Ekran monitora chyba? Dzisiejsza elektryka ma to do siebie ze musi i tak pasc.
 
 
 
Selina 


Wiek: 30
Dołączyła: 04 Gru 2010
Posty: 431
Skąd: Mroczna Puszcza
Wysłany: 1 Marzec 2014, 15:51   

A ja mam problem, o co chodzi jak się ma windows 8 i open office writer nie działa poprawnie, tzn w tym laptopie nic nie działa tak jak powinno.
Jak chcę skopiować jakiś tekst to nie mogę, bo automatycznie dokument się zamyka, tak samo jest z tym niby "excelem" jak coś kopiuję od razu się wyłącza i wyświetla się informacja "Program OpenOffice.ux.pl przestał działać." Czy idzie to jakoś naprawić, bo szczerze bardzo mnie to denerwuje.
_________________
“Nie zna smaku prawdziwego życia, kto przez tunel samotności się nie przeczołgał.”

"Jedynym źródłem mojej siły jest mój upór"
 
 
Piotrq 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2012
Posty: 3101
Skąd: górny śląsk
Wysłany: 1 Marzec 2014, 20:06   

ja używam LibreOffice jest fajniejszy i mi na 8 ładnie działa z innymi edytorami masz podobnie , może go przeinstaluj , przeczyść system
_________________
Jeśli widzisz kogoś, kto robi rzeczy inne niż Ty, myślisz - odbiło mu !.. A może on po prostu zaczął żyć ?
 
 
 
biały_kruk 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 452
Skąd: okolice Pszczyny
Wysłany: 1 Marzec 2014, 23:59   

Cytat:

ja używam LibreOffice jest fajniejszy i mi na 8 ładnie działa

Zgadza się, pod windowsem 8 LibreOffice działa bez zarzutu.
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 2 Marzec 2014, 14:08   

OpenOffice przestał być wartym uwagi pakietem odkąd został przejęty i powstał oddzielny LibreOffice. LO startuje w jedną sekundę, czyta jako tako te MSO formaty no i jest dobry:).
 
 
 
Claya 


Pomogła: 3 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 01 Sty 2015
Posty: 288
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14 Marzec 2016, 17:21   

U nas w pracy jest problem z tym LibreOffice ;P jak pracujesz na nim z kilkoma max plikami to jest ok, ale jak potrzebujesz go do otwierania kilkudziesięciu czy kilkuset nawet plików w ciągu dnia, to coś mu się zapycha. Generalnie wiszą jego procesy w taskmanagerze i ni hu hu nie można otworzyć kolejnego pliku przy pomocy Libre. Po prostu klikasz i nic, zero reakcji. Tylko w procesach dochodzi jeden proces, ale nic się nie otwiera. Trzeba wtedy pozamykać te wiszące procesy i dopiero wtedy Libre zaczyna otwierać kolejne dokumenty. Żadne aktualizacje jak na razie na to nic nie dają. Po prostu szkolimy naszych pracowników, że jak im się dokumenty przestają otwierać, to trzeba uruchomić ponownie komputer (żeby procesy same się skillowały) xD
_________________
Usuń ze swojego słownika słowo problem i zastąp słowem wyzwanie. Życie stanie się nagle bardziej podniecające i interesujące.
– Albert Camus
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 14 Marzec 2016, 18:12   

Ja otwieram max 3-4 (najczrsciej naraz) dziwnych problemow nie zauwazylem. Masz najnowsza wersje tego LO?
 
 
 
Claya 


Pomogła: 3 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 01 Sty 2015
Posty: 288
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14 Marzec 2016, 19:23   

Tak, co jakiś czas puszczamy update'y. U nas przewija się tego naprawdę sporo, taka praca. W zasadzie to nie piszę z prośbą o poradę, tylko informacyjnie ;) z tum to chyba nic nie da się zrobić, tylko czekać aż zauważą i naprawią;P
_________________
Usuń ze swojego słownika słowo problem i zastąp słowem wyzwanie. Życie stanie się nagle bardziej podniecające i interesujące.
– Albert Camus
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 14 Marzec 2016, 19:47   

Ale w telefonie odtworzyc calc ktory ma 24tys. Wierszy to z automatu telefon do restartu
 
 
 
Claya 


Pomogła: 3 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 01 Sty 2015
Posty: 288
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14 Marzec 2016, 19:57   

Przy takiej ilości pamięci? To nie dziwne. Inna sprawa, że przeglądanie takich byczych arkuszy byłoby z deka niewygodne ;P u nas jest mnóstwo małych calców
_________________
Usuń ze swojego słownika słowo problem i zastąp słowem wyzwanie. Życie stanie się nagle bardziej podniecające i interesujące.
– Albert Camus
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 14 Marzec 2016, 21:02   

plik waży 650KB:)
 
 
 
alkohol to zło 


Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 1083
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15 Marzec 2016, 18:02   

Claya, pracujesz w help desku?
 
 
Claya 


Pomogła: 3 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 01 Sty 2015
Posty: 288
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15 Marzec 2016, 18:09   

Tak ;)
_________________
Usuń ze swojego słownika słowo problem i zastąp słowem wyzwanie. Życie stanie się nagle bardziej podniecające i interesujące.
– Albert Camus
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 26 Styczeń 2017, 11:01   

Jest jakiś windowsowy odpowiednik, który by wyświetlał gdzieś na pulpicie, pasku zadań temperatury procesora i hdd?
Jak ustawić by system nie łaczył się automatycznie z żadną WiFi (nie chce mi się go za każdym razem przełaczać w flight mode) ?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 13