Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
A Ty w jakiej sieci masz swoją komórę?
Autor Wiadomość
ja99 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 595
Skąd: Toruń
Wysłany: 16 Marzec 2012, 13:34   

Marti napisał/a:
Jak można wysyłać sms'y w sieci bez limitów, żadnych haczyków to ok. W Playu jest to spartaczone.

Jeden haczyk jest trzeba mieć dostęp do netu w komórce.
_________________
LIVE MORE, FEAR LESS!
Fotograf Amator KLIKNIJ
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 16 Marzec 2012, 13:45   

ja99 napisał/a:
Jeden haczyk jest trzeba mieć dostęp do netu w komórce.

Po co net do wysyłania smsów?
 
 
 
ja99 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 595
Skąd: Toruń
Wysłany: 16 Marzec 2012, 13:57   

Marti napisał/a:
ja99 napisał/a:
Jeden haczyk jest trzeba mieć dostęp do netu w komórce.

Po co net do wysyłania smsów?

Żeby móc wysyłać sms'y z freeyah trzeba mieć net. Aplikacja wysyła sms'y za pośrednictwem internetu do innego użytkownika posiadającego również tą aplikacje. Na tej samej zasadzie można połączyć się głosowo innymi osobami używającymi freeyah.
_________________
LIVE MORE, FEAR LESS!
Fotograf Amator KLIKNIJ
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 16 Marzec 2012, 15:44   

połączenie z netem też bezpłatne ? :P
Niech się bujają z takim rozwiązaniem.
 
 
 
ja99 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 595
Skąd: Toruń
Wysłany: 16 Marzec 2012, 18:39   

Marti napisał/a:
połączenie z netem też bezpłatne ? :P
Niech się bujają z takim rozwiązaniem.

Ja korzystam z wi-fi, wiec mi takie rozwiązanie pasuje.
_________________
LIVE MORE, FEAR LESS!
Fotograf Amator KLIKNIJ
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 16 Marzec 2012, 19:00   

Nie wszędzie masz Wi-Fi. Przy smsach powinni zostać na tradycyjnej formie. Darmowe smsy w sieci bez ograniczeń to już powinien być standard od dwóch - trzech lat w każdej szanującej się sieci.
 
 
 
ja99 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 595
Skąd: Toruń
Wysłany: 16 Marzec 2012, 23:58   

W umowach abonamentowych zapewne tak jest, ale w prepaidach już nie.
_________________
LIVE MORE, FEAR LESS!
Fotograf Amator KLIKNIJ
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 17 Marzec 2012, 00:30   

Do czasu. Z czasem i tak będzie to kwestia czasu. Podobnie będzie z Internet mobilny, gdy znikną limity (ew. nie będą tak niskie), ale głównie w abonamencie. Darmowe smsy powinny być w prepaidzie.
 
 
 
kompowiec2 


Wiek: 21
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 177
Skąd: Polska
Wysłany: 2 Sierpień 2012, 20:48   

Nie mam telefonu.
_________________
kompowiec2
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 2 Sierpień 2012, 21:45   

Ta jasne, żeby się tak dało :P
 
 
 
kompowiec2 


Wiek: 21
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 177
Skąd: Polska
Wysłany: 8 Sierpień 2012, 18:27   

Mówię poważnie: Nie mam (najwyżej stałego) dostępu do telefonu. Mam tylko zepsuty stacjonarny i tysiąckroć normalnych ale bez ładowarek. 2 ostatnie to "profesjonalne" czyli z ładowarką :P ale to nie są moje niestety (a konkretnie, chodzi o te które reszta rodziny posiada).
_________________
kompowiec2
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 9 Sierpień 2012, 08:29   

Czasy bez komorek byly lepsze i tansze
 
 
 
Paluszek 

Dołączyła: 11 Sie 2007
Posty: 1172
Skąd: Warszawa
Wysłany: 9 Sierpień 2012, 22:58   

kompowiec2 napisał/a:
Nie mam telefonu.

Ja w twoim wieku też nie miałam telefonu komórkowego i żyję.

To tak w ramach dialogu międzypokoleniowego.
 
 
Piotrq 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2012
Posty: 3102
Skąd: górny śląsk
Wysłany: 10 Sierpień 2012, 19:12   

Ja korzystam z plusa na kartę mało dzwonie to mi w zupełności wystarcza karta za 50zł na długo ,

Dodatkowo korzystam z http://www.aero2.pl/bdi.html bezpłatnego Internetu w moim smartfonie htc hd2 lub urzywam funkcji routej wi-fi i udostępniam internet z komórki bezprzewodowo do lapka gdy jestem poza domem ale że to darmowy net to jest bardzo zawodny ma słaby zasięg i dość wolny ale że darmowy to nie narzekam bo szkoda płacić za dwa dostępy do neta jak w domu mam neo6mb z routerem wi-fi „N” i sieć na całym podwórku i w domu to wystarcza ,
_________________
Jeśli widzisz kogoś, kto robi rzeczy inne niż Ty, myślisz - odbiło mu !.. A może on po prostu zaczął żyć ?
 
 
 
Vroo 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 1637
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Sierpień 2012, 13:40   

Czyli co, przekładasz co chwilę kartę do smartfona, żeby mieć net z aero?
_________________
Na emeryturze. Wyłączone PW.
 
 
Piotrq 


Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Sty 2012
Posty: 3102
Skąd: górny śląsk
Wysłany: 13 Sierpień 2012, 23:53   

Nie co chwilę tylko tak jak pisałem jak jestem zdala od domu i chce mi się grzebać w necie to wtedy tak można jeśli jest zasięg żeby było taniej niż od operatora , można też sobie dokupić modem zewnętrzny do lapka , ale ja jak gdzieś jadę to po to by wypocząć i ochłonąć od tej cywilizacji a nie grzebać przed kompem i w necie to tylko tak dorywczo .
_________________
Jeśli widzisz kogoś, kto robi rzeczy inne niż Ty, myślisz - odbiło mu !.. A może on po prostu zaczął żyć ?
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 10 Styczeń 2015, 15:29   

Play (abo), Niemieckie Aldi (rejestrowany prepaid), Orange (internet prepaid).
 
 
 
olivka 
1936

Pomógł: 6 razy
Wiek: 63
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 1509
Skąd: Afryka
Wysłany: 10 Styczeń 2015, 17:29   

Ja nie mam już komórki ciekawe jak będę funkcjonować bez telefonu :) Mój numer będzie nieaktywny ahhhh nikt nie będzie dzwonić święty spokój :)
_________________
Dziś wolałabym siebie nie spotkać...
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 10 Styczeń 2015, 17:48   

Normalnie.Spokój.
 
 
 
InvisibleBoy 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 394
Skąd: ić stont
Wysłany: 10 Styczeń 2015, 19:33   

Virgin Mobile i Orange w służbowym.
 
 
mnich. 

Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 4
Skąd: zewsząd
Wysłany: 5 Luty 2015, 20:46   

play
 
 
littleladypunk 


Dołączyła: 23 Lis 2014
Posty: 156
Skąd: a skądś
Wysłany: 5 Luty 2015, 21:31   

Play, na kartę.
 
 
Pawel831 
b


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 4855
Skąd: BP/Lublin/Wrocław
Wysłany: 5 Luty 2015, 23:09   

Vroo napisał/a:
Czyli co, przekładasz co chwilę kartę do smartfona, żeby mieć net z aero?


A czego Ty używasz?

Ja słyszałem, ze jest coś takiego jak "dual sim" gdzie można mieć dwie karty na raz (np. Aero i normalną to telefonu) i korzystać jednocześnie bez przekładania karty. Nie wiem jak to się odbywa w praktyce. Może trzeba coś przełączyć w telefonie. Ale znajomy w pracy często tego używa tak neta i niemal jednocześnie odbiera połączenia.

Zresztą ja tu się wymądrzam a ktoś mądrzejszy ode mnie wyjaśnił to lepiej na wikipedii:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dual_SIM

Ja w moim nowoczesnym telefonie nie mam dual sim. Do internetu kupuję sobie pakiet z Nju. Używam go najczęściej do sprawdzania odjazdów autobusów w jednej aplikacji. Czasem włączę mapę. Do innych rzeczy wolę klasyczny komputer.
_________________
Bilans kwartalny.
 
 
 
Marti 
AK śpiący smok


Pomógł: 13 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 8685
Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Luty 2015, 07:18   

Pawel831 napisał/a:
Ja słyszałem, ze jest coś takiego jak "dual sim" gdzie można mieć dwie karty na raz (np. Aero i normalną to telefonu) i korzystać jednocześnie bez przekładania karty. Nie wiem jak to się odbywa w praktyce. Może trzeba coś przełączyć w telefonie. Ale znajomy w pracy często tego używa tak neta i niemal jednocześnie odbiera połączenia.

W moim standardowym telefonie jest dual sim. żre to trochę bardziej baterię i jest wiele trybów dual sim. U mnie akurat odrzuca wszystkie połączenia i smsy z drugiej karty gdy na pierwszej jest aktywne połączenie głosowe. Ale są tryby w których jest to normalnie realizowane. Na rynku pojawiły się też modele z trzema kartami SIM, ale jakoś za bardzo się to nie przyjęło. Moja oferta Play nie przewiduje dokupowania pakietów internetu (jest tylko bezpieczny internet lub opcja przedłużenia umowy na innych warunkach) więc taki dual sim jest pewnego rodzaju rozwiązaniem (nawet jakby były te pakiety to i tak bardziej opłacało by się mieć oddzielną kartę do internetu). Jednak do neta mam oddzielny tel. Wolałbym jednak nie wracać do single simów.

Telefon ma wydzieloną oddzielną pamięć na smsy dla każdej z SIM, ustawienia, logi połączeń.
 
 
 
Kolekcjoner 


Wiek: 26
Dołączył: 26 Wrz 2015
Posty: 74
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 17 Marzec 2017, 01:53   

Numer mam w Play, ale jak dzwonię do kogoś i się zagadam to drogo ten interes wychodzi dlatego rozważam kupienie karty w innej sieci gdzie za rozmowy zapłacę duużo mniej. A karta Play się przyda do internetu mobilnego w laptopie. Do tego zrezygnował bym z neostrady bo jak mam skorzystać z internetu to by coś sprawdzić, czasem popisać i internet mobilny by mi wystarczył myślę no i by odpadła pokusa siedzenia do późna :D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13