Munchkin |
Autor |
Wiadomość |
Kasztan

|
Wysłany: 22 Luty 2013, 09:06 Munchkin
|
|
|
Boję się, że nikt mi nawet nie odpowie w tym temacie, ale co tam, warto spróbować
Czy są może wśród nas fani gry karcianej Munchkin? Moim skromnym zdaniem jest to najlepsza gra na świecie, mógłbym siedzieć przy Munchkinie całymi dniami Gdyby znalazło się wśród nas parę osób, to może moglibyśmy spróbować zorganizować jakieś spotkanie Munchkinowe? |
|
|
|
 |
Przemq
|
Wysłany: 22 Luty 2013, 09:50
|
|
|
Nie grałem, ale zapowiada się wyśmienicie , a masz wersje pl, czy ang? |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 22 Luty 2013, 10:28
|
|
|
Tak dokładniej, to ja nie mam w ogóle Munchkina, to jest dość droga gra niestety Ale mam kolegę, który mnie zapewniał, że jakby co, to mogę od niego pożyczyć Munchkina i jest to wersja polska
W razie, gdyby nie zebrało się nas wystarczająco dużo, to gdyby ktoś był zainteresowany, to może pójść ze mną na takie spotkanie Munchkinowe u tego kolegi ;> Z reguły gramy w 4-5 osób. Kolega mieszka w centrum Gdyni, blisko SKM-ki. Gdyby ktoś był zainteresowany, to zapraszam, chętnie przywitamy nowe twarze Nawet ostatnio rozmawialiśmy o tym, że przydałby się ktoś jeszcze do gry.
Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej na temat Munchkina, to tutaj jest oficjalna strona tej gry - http://munchkin.pl/katalog-gier/munchkin/
Ale chętnie też odpowiem na pytania |
|
|
|
 |
ninja

Wiek: 97 Dołączyła: 17 Lip 2012 Posty: 353 Skąd: śmietnik
|
Wysłany: 22 Luty 2013, 14:25
|
|
|
ja niestety grałam tylko w tysiąca z rodzicami jak byłam młodsza. nic innego nie znam. |
|
|
|
 |
pumpkin

Pomogła: 3 razy Wiek: 31 Dołączyła: 26 Wrz 2012 Posty: 1043 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22 Luty 2013, 16:05
|
|
|
Munchkin, fajna nazwa, prawie jak pumpkin |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 22 Luty 2013, 16:22
|
|
|
A wiesz, że nigdy nie pomyślałem w taki sposób? |
|
|
|
 |
terrible_storm
|
Wysłany: 23 Luty 2013, 18:08
|
|
|
Ja bym się pisała na to, ale nigdy nie grałam w Munchkina, więc trzeba by mi wszystko tłumaczyć |
|
|
|
 |
Eximos

|
Wysłany: 23 Luty 2013, 18:40
|
|
|
To proste. Wystarczy, że się przyjrzysz tym grającym osobom: LINK DO YT
|
_________________ "Smutno cieszyć się w samotności." - Gotthold Ephraim Lessing
"Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć." - Napoleon Bonaparte |
Ostatnio zmieniony przez Eximos 23 Luty 2013, 19:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nousmiaua

|
Wysłany: 23 Luty 2013, 19:23
|
|
|
Ja też się chętnie na to piszę!! Mam nadzieję, że spotkanie będzie w miarę w dogodnym terminie, bo zawsze marzyłam by zagrać w takiego typu grę! |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 24 Luty 2013, 09:37
|
|
|
Bardzo mnie cieszy Wasz odzew Ja się bałem, że poza Przemq już nikt się nie zgłosi, a tutaj taka niespodzianka Tak więc mielibyśmy razem ze mną aż cztery osoby do gry - Nousmiaua, Terrible_Storm oraz Przemq. Taka liczba w zupełności wystarczy, w Munchkina gra się najlepiej właśnie w 4-6 osób
Pojawia się też kwestia miejsca, w którym moglibyśmy zagrać. Ja widzę dwie możliwości. Jeżeli nie przeszkadzałaby Wam obecność rodziców w domu, to mogę Was zaprosić do siebie. Wiem, że Gdynia nie każdemu po drodze, wygodniej by było, gdybym mieszkał w Gdańsku, no ale cóż Mam bardzo blisko do SKM-ki jak coś ;>
Natomiast druga możliwość jest taka, że wbijamy do jakiegoś pubu, siadamy przy w miarę dużym stole i tam gramy. Oczywiście przyciągniemy wzrok ciekawskich i nie unikniemy pytań przypadkowych ludzi co to jest za gra, no ale byłoby wesoło chociaż
Jak uważacie? ;> |
|
|
|
 |
Monstero
Wiek: 29 Dołączył: 04 Lip 2012 Posty: 343 Skąd: Czarne Miasto
|
Wysłany: 24 Luty 2013, 09:56
|
|
|
Jeszcze ja, dobrze gram w tą grę. |
_________________ ................. |
|
|
|
 |
dream_or_die

|
Wysłany: 24 Luty 2013, 10:06
|
|
|
Zaraz zrobi się multum chętnych
Również chętnie bym pograła. |
_________________ "Jaki jest sens życia na tym świecie, jeśli nawet nie spróbujesz zrobić czegoś niesamowitego?" |
|
|
|
 |
omateusz

|
|
|
|
 |
terrible_storm
|
Wysłany: 24 Luty 2013, 12:55
|
|
|
W Żaku co wtorek o 18 są spotkania z planszówkami (tu wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/409225389155892 ), więc jest w czym wybierać, jeżeli chodzi o lokalizację
Proszę tylko, jeżeli będziemy się umawiać w tygodniu, żeby to nie była godzina wcześniejsza niż 18, bo inaczej nie zdążę dojechać |
|
|
|
 |
Przemq
|
Wysłany: 24 Luty 2013, 14:21
|
|
|
Ta polufka wygląda odpowiednio. Może czwartek wieczorem?
A co do żaka, to na fejsie jest napisane, że wydarzenie trwa do 27 lutego, to ten wtorek będzie ostatni z planszówkami? czy to już stały rytuał tam? |
|
|
|
 |
Szawel

|
Wysłany: 24 Luty 2013, 15:56
|
|
|
Kasztan napisał/a: |
Pojawia się też kwestia miejsca, w którym moglibyśmy zagrać. Ja widzę dwie możliwości. Jeżeli nie przeszkadzałaby Wam obecność rodziców w domu, to mogę Was zaprosić do siebie. Wiem, że Gdynia nie każdemu po drodze, wygodniej by było, gdybym mieszkał w Gdańsku, no ale cóż Mam bardzo blisko do SKM-ki jak coś ;>
|
Gra wygląda podobnie do Might and Magic?. Miejsce u mnie zawsze jest wolne, w Gdańsku blisko morza:] |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 24 Luty 2013, 16:49
|
|
|
Szawel, gdybyś chciał urządzić takie spotkanie u siebie, to byłoby naprawdę bardzo fajnie Ja jestem za.
Oprócz tego również Polufka wygląda baaardzo ciekawie To mi się wręcz wydaje super miejsce i nikt się nie będzie dziwił w co my gramy W sumie nigdy nie pomyślałem, że przecież pewnie istnieją takie lokale o tematyce gier planszowych. Żak również wygląda obiecująco (jeżeli ten event będzie trwał dalej) ;>
Szawel, w Might and Magic nigdy nie grałem, ale tak z tego, co widzę, to jest to gra bardziej utrzymana w klimacie fantasy, natomiast Munchkin... niby też jest to troszeczkę fantasy, ale przedstawione w bardzo prześmiewczy i mało poważny sposób
Czwartek wieczorem również i mi by pasował. Co Wy na to? Dobrze by było się spotkać najpóźniej o 18, gdyż zanim dotrzemy na miejsce, rozstawimy się ze wszystkim, wyjaśnię reguły itp to troszkę czasu już minie, a jeżeli będzie nas dużo, to taka pojedyncza rozgrywka w Munchkina potrafi trwać nawet 2 lub 3 godziny I ktoś być może będzie musiał zbierać się jeszcze przed końcem. Ale nie przerażajcie się długością gry - nie zdarza się tak często, a ponadto przy Munchkinie czas leci bardzo szybko ;> Mimo wszystko mam jednak nadzieję, że uda nam się rozegrać szybsze gry, lecz czasami to jest zupełnie losowe |
|
|
|
 |
Monstero
|
Wysłany: 24 Luty 2013, 16:55
|
|
|
godzina 15 mi styknie, później nie ma sensu. //// Chociaż i tak najlepiej w sobote. W czwartek ludzie pracują. |
|
|
|
 |
terrible_storm
|
Wysłany: 24 Luty 2013, 18:11
|
|
|
Przemq napisał/a: | A co do żaka, to na fejsie jest napisane, że wydarzenie trwa do 27 lutego, to ten wtorek będzie ostatni z planszówkami? czy to już stały rytuał tam? |
W przeszłych zdarzeniach też są te wtorki z planszówkami, więc to chyba stała akcja, a nie tylko jednomiesięczna. Zobaczymy w marcu
Mi by pasował czwartek, ale na pewno nie na 15:00, bo jeszcze w pracy siedzę o tej godzinie . Jak się umówimy gdzieś w Gdańsku to powinnam się z dojazdem wyrobić na 17:30. |
|
|
|
 |
Eximos

|
Wysłany: 24 Luty 2013, 19:23
|
|
|
Ja też, ja też się na to piszę |
_________________ "Smutno cieszyć się w samotności." - Gotthold Ephraim Lessing
"Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć." - Napoleon Bonaparte |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 25 Luty 2013, 11:34
|
|
|
Okej, a więc mamy już bardzo dużo chętnych, co jest super sprawą, teraz trzeba zająć się kwestią terminu W sobotę, to nie wiem, czy się nie szykuje jakieś spotkanie forumowe. Zaś co do czwartku... terrible_storm, może po prostu dojedziesz do nas w trakcie? ;> Przy odrobinie szczęścia akurat będziemy pomiędzy skończeniem pierwszej rozgrywki, a zaczęciem drugiej. Wytłumaczymy Ci wszystko, w Munchkinie tak naprawdę nie ma wiele do tłumaczenia, większość ważnych informacji jest napisana na kartach, które posiadasz
Czwartek 15 nie wiem, czy nie jest troszkę za wcześnie, ale może by tak o 16? Jak uważacie? |
|
|
|
 |
Monstero
|
Wysłany: 25 Luty 2013, 16:05
|
|
|
oczywiście, że 15 |
|
|
|
 |
Przemq
|
Wysłany: 25 Luty 2013, 17:28
|
|
|
Polufke otwierają od 16 |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 25 Luty 2013, 18:47
|
|
|
O widzisz Monstero, nie mamy innego wyjścia
Chciałby może ktoś jeszcze wpaść? Fajnie, gdyby przyszła jeszcze jedna osoba, jeżeli będziemy w 3 osoby na początku, to będzie to jednak troszkę za mało, aby pograć. Cztery to jest już taka bardziej odpowiednia liczba, a pięć osób to już idealnie ;> |
|
|
|
 |
Kasztan

|
Wysłany: 27 Luty 2013, 09:17
|
|
|
A więc tak, na Facebooku napisała do mnie Nousmiaua, że również chciałaby z nami zagrać w czwartek. Z tym, że podobnie jak terrible_storm, przyjść może około 17:30. Czyli byłaby nas wtedy piątka, tak w sam raz A do tego czasu, jeżeli Przemq i Monstero by chcieli, to możemy się też umówić na 16 i objaśnię wam zasady, chwilę pogadamy itp, może nawet zagramy jeśli będziecie chcieli.
Umówilibyśmy się pod Polufką. Każdy wie, jak tam dojść? Macie mapkę jakby co:
MAPA
To jest niedaleko SKM Politechnika. Szczerze mówiąc sam tam nigdy nie byłem, ale mam nadzieję, że się nie zgubię po drodze |
|
|
|
 |
|