Forum.nieśmiałość.net Strona Główna Forum.nieśmiałość.net
Dobra strona wszystkich, którzy odczuwają nieśmiałość

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
samotność
Autor Wiadomość
Kain 

Wysłany: 25 Luty 2016, 21:02   

no tak nie podałem skąd cytat... to jest część opisu karty "Samotność" z Osho Zen Tarot (takie karty - ale z tradycyjnym tarotem niewiele mają wspólnego)

Dawo36 

Wysłany: 4 Kwiecień 2016, 09:17   

Znajomi i kumple z młodych lat,wszyscy powyjeżdzali za granice,praktycznie mam jednego kumpla z którym utrzymuje kontakt reszta to alkoholicy heh.,kraj idzie w złą strone ludzie przygnębieni coraz bardziej,praca za miske ryżu wyzysk najelpiej robic na 3 zmiany za 1000zł jak automat.

Gage 

Wysłany: 6 Maj 2016, 12:54   

Najgorsze jest to, że wielu z nich po kilku latach przywyka do takiego życia jako trybik w wielkiej, stale poruszającej się maszynie ;) A gdzie czas na rozwijanie się, na swoje hobby, na życie prywatne?

Machiko 

Wysłany: 8 Czerwiec 2016, 13:30   

Człowiek w samotności dziwaczeje, dlatego warto wyjść do ludzi, chociażby i do kina lub teatru i nie oglądać się na fakt, że idzie się samemu.

mambrzydkirower 

Wysłany: 8 Czerwiec 2016, 15:50   

Można się nie oglądać, ale to i tak jakoś smutno...

Dejwu 

Wysłany: 9 Czerwiec 2016, 17:23   

Gorzej jak samo wyjscie gdzies do ludzi troche przeraza, choc sam zdaje sobie sprawe ze to nic takiego i co sie przeciez moze stac? ale i tak ciezko wyjsc

Peter740 

Wysłany: 31 Sierpień 2016, 13:17   

No niestety , ja też się z tym zmagam , ale najgorsze jest to że czuje że coś tracę , a to mnie wnerwia. Trochę się od tego odcinam jak zajmę się swoimi zajęciami , czytaniem , sportem itd. , ale myślę że mimo wszystko to jest tylko kolejna przykrywka żeby w końcu nie ruszyć dupy i gdzieś wyjść hmm .

divinuss 

Wysłany: 6 Listopad 2016, 23:04   

Podpisuję się pod postem poprzednika. Jestem w takiej samej sytuacji. I mam już dość tracenia czasu. Ostatnio uzmysłowiłem sobie ile czasu minęło od chwili, kiedy ostatni raz z kimś szczerze, otwarcie rozmawiałem. Minęło zdecydowanie za dużo. Mam oczywiście kilku znajomych, ale to bardziej znajomości do wyjścia na piwo od czasu do czasu.

Za długo żyłem wypełniając sobie czas internetem, przeglądaniem przez kilka godzin jakiś bzdur. Totalna strata czasu. Zwłaszcza, gdy już się pracuje, tak cennego.

Teraz trudno o nowych znajomych. W większych miastach są różne spotkania, ale mieszkając trochę na uboczu czuję się życiowo wykluczony :D Nigdy nie byłem dobry w utrzymywaniu kontaku na odległość, dlatego tej formy raczej nie rozważam.

agnieszka87 

Wysłany: 13 Luty 2017, 23:31   

Nie każdy potrafi nawiązywać relacje na odległość, ale to chyba najprostsze rozwiązanie, jeżeli chodzi o poznawanie nowych ludzi. Obecnie mamy coraz mniej czasu, dużo pracujemy, dlatego znajomości internetowe to normalna sprawa. Adam z Uwodzenie UK publikuje materiały dotyczące poznawania dziewczyn przez internet - https://www.youtube.com/watch?v=aCt9k5iDySc na jego blogu znajdziecie sporo przydatnych informacji. Ja również mam trudności, aby utrzymać takie znajomości.

Odpowiedz do tematu